• Vanaf vandaag kan je Jumpy Wall downloaden voor je iOs apparatuur! Jumpy Wall is een nieuw spel van goede vriend Pim Coumans.

  Hoewel Pim en ik wel ongeveer over dezelfde hoeken van het internet hebben gezworven, Livejournal, Twitter en Facebook, raakten we pas echt aan de praat over onze gedeelde haat voor mensen die 8bit of 16bit esthetiek door elkaar halen.

  Zoals bijvoorbeeld een heel leuk spel dat verwijst naar 8bit spelletjes, maar 16bit afbeeldingen gebruikt. Kijk, er zijn dingen waar ik me soms over opwind, okay?

  Maar anyway, Pim heeft eerder dit jaar besloten te stoppen met loondienst en voor zichzelf te beginnen als software huis pixelrock. En de eerste vrucht van dat besluit is dus Jumpy Wall. Het is vrij simpel. Je speelt met een blokje met een oog, dat een klein beetje aan een muurtje kan kleven,en je springt je weg naar boven, van muur tot muur. Ondertussen kan je geraakt worden door scherpe stekels of vliegende cirkelzagen, en tenzij je een bepaalde powerup hebt, kan zo’n stekel of zaag het einde van je rit betekenen. Het doel van het spel is om hoger te komen, gems te verzamelen, en om nieuwe kleuren vrij te spelen.

  Pim vroeg me om de omslag voor het spel te ontwerpen, gebaseerd op het werk van Bryan Lee O’Malley voor Phil Fish’ meesterwerk Fez, en het algemene idee van boxdesign van het begin van de jaren 90. Leuk!

  Jumpywall; Jumpy wall; Pim Coumans; Jaap Rozema; Mobile-gaming; gaming; boxart; design; pixelrock;

  Voorstel 1

  Jumpywall; Jumpy wall; Pim Coumans; Jaap Rozema; Mobile-gaming; gaming; boxart; design; pixelrock;

  Voorstel 2

  Jumpywall; Jumpy wall; Pim Coumans; Jaap Rozema; Mobile-gaming; gaming; boxart; design; pixelrock;
  Voorstel 3

   

  Ik wilde de hoogte van het level benadrukken, dus dat werd spelen met perspectief! De afbeeldingen op de verpakkingen van veel computerspelletjes werden geschilderd, omdat ten eerste Photoshop niet bestond, maar ook omdat de resolutie zo laag was in een computerspel dat shit gesuggereerd kon worden. Zoals bijvoorbeeld dat dat schattige blauwe robotje een belangrijke serieuze robotman is. Belangrijk was om de hoogte die je kan bereiken in het spel te benadrukken.

  jumpy-lines

  Nadat de tekening klaar was kon ik ‘m gaan uitwerken.

  En daarna kon ik ‘m gaan inkleuren, en de vormgeving eroverheen klappen!

  jumpywall-2

  Jumpy Wall staat vanaf vandaag op de iOS winkel, en is gratis te downloaden, hoewel er makkelijker door te spelen is met in app purchases. Ook kan je reclames kijken om gems te verdienen. Klik hier om hem te downloaden!