• Vanaf morgen ben ik de hele dag te vinden in Comiquest in Rotterdam, om daar een hele dag te besteden aan het tekenen van een stripverhaal van 24 pagina’s binnen 24 uur. Ik ben dit keer niet helemaal van plan om voor de volle 24 pagina’s te gaan, dit wordt de eerste keer dat ik op a3 vellen van plan ben te werken in plaats van a4,  en die zijn toch iets lastiger om te vullen met vlotte krabbels. Ik ben van plan om zo ver mogelijk te komen.

    Scott McCloud, je ken em wel, van Making –, Understanding– en Reinventing Comics, zag dat zijn vriend Steve Bisette veel sneller kon tekenen dan dat hij pagina’s produceerde, en hij kwam met een idee:

    The deal was struck. Steve and I would each do a complete 24-page comic in a day by the end of August. I suggested midnight to midnight, but Steve’s semi-nocturnal schedule worked better within the more flexible 24-hour rule so we went with that.

    Dat was in 1990, en het idee sloeg aan en veel meer mensen gingen er aan meedoen.

    Ik zelf heb er ook twee keer aan meegedaan toen het zich in Lambiek in Amsterdam afspeelde. De eerste keer heb ik de volle 24 pagina’s opgemaakt aan een halfbakken detective verhaal dat eigenlijk nergens over ging maar wel een leuk begin had. Het tweede jaar ben ik volgens mij na zes of zo pagina’s gestrand op een hevig geinspireerd post-apocalyptisch gedoetje. Ziet u, ik kwam die dag uit de bus vanuit Berlijn, een schoolreisje, en was eigenlijk gewoon uitgeput. Dit jaar wordt het de eerste keer in Rotterdam voor de jonge stripwinkel Comiquest en ik ben benieuwd.

    Klik hier als je morgen de 24hcd wil volgen. Ik neem aan dat er wel mensen over zullen twitteren.